Covorașe auto pentru mașinile DACIA: LOGAN, SANDERO și DUSTER

on
Categories: Informatii utile

Dacia Logan

Logan-ul face parte din viața noastră de ceva vreme, ne-am obișnuit să vedem mașinile din gama Dacia atât în zona urbană, dar și pe drumuri extra-urbane.  Cu un motor 1.5 dCi de 1461 cm3  are o putere de 90 CP. Dotată cu standardul ecologic EURO6, Dacia Logan are emisii CO2 la o valoare de 94 g/km.

Ca și consum de motorină, valorile pe care Dacia le-a prezentat la acest model sunt: consum urban 4.2 l/100km, cel extra-urban ajunge la 3,4 l/100km, apropiat de cel mixt care are valoarea de 3,6 l/100km. Rezervorul are o capacitate de 50 l.

Dacia Logan a fost lansat în iunie 2004 la Paris. Este autoturismul produs de uzinele Dacia la Mioveni, în România. Producția de modele Dacia a fost diferită de la an la an, pe măsură ce noi modele au ieșit pe piață producția a fost redistribuită în funcții de cererea de automobile. În anul 2017 au fost fabricate 313.883 unități.

Conform datelor prezentate, au fost produse Dacia Duster – 205.565 unități, Dacia Sandero – 40.837 unități, Dacia Logan MCV  – 34.935 unități, iar Dacia Logan – 32.546 unități.

Multe dintre aceste unități sunt vândute în toată Europa, străbătând drumuri de munte sau de șes, conducătorul auto fiind cel care ajută prin stilul său de condus să fie obținut un consum mai mare sau mai mic decât cel declarat de fabrica producătoare.

Despre automobil: performanțe  – pe scurt

Mașina poate atinge viteza maximă de 173 km/h, are o garda la sol de 145 mm. Autovehiculul poate accelera de la 0 la 100 km/h în 11.8 sec. Și dacă tot vorbim despre datele tehnice, Logan are tracțiune față, precum se știe, o cutie manuală cu 5 viteze.  Dacia Logan are frâne față – discuri ventilate și frâne spate – disc, ABS – AVEA , tipul de virare – cremaliere, servodirecţie – electrică.

Cred că majoritatea dintre noi am făcut școala de șoferi pe un Logan. Am testat și învățat cum să conducem pe drumurile României un asemenea automobil, care la un moment dat făcea parte dintre cele mai accesibile ca preț de achiziție. Programul Rabla oferit de Administrația fondului pentru mediu este o soluție prin care se dorește schimbarea  autovehiculelor cu unele noi, mai performante.

Știați că?

Volumul minim al portbagajului este 510 l, dar pentru că se pot plia scaunele din spate, acesta ajunge la o valoare maximă de 1257 l? Probabil ca da… De multe ori folosim acest mic truc pentru a transporta ceva voluminos fără a apela la taximetrul special.

Dacă te interesează să afli despre cum să menții curățenia în autoturismul  tău, poți citi aceste recomandări.

Pentru a putea păstra curățenia în interiorul automobilului, vă prezentăm aceste COVORASE AUTO PENTRU LOGAN SEDAN I, SANDERO SI DACIA DUSTER I, disponibile aici, la oferte speciale.

Setul de presuri face parte din Gama Joase și conține 4 piese. Forma acestora copiază perfect decupajele interiorului mașinii. Aceste covorașe sunt ideale si compatibile cu Logan Sedan I , Dacia Sandero si Dacia Duster I din 2008 , 2009 , 2010 , 2011 , 2012 si 2013 .