Cum să ne alegem covorașele auto potrivite

on
Categories: Informatii utile

Când avem nevoie să achiziționăm covorașele pentru mașini trebuie să ținem seama de mai mulți factori: formă, material și culoare. Esențiale pentru selectarea produselor potrivite fiecărui interior auto sunt toate acestea, întrucât un set de covorașe bune, de calitate, va asigura durabilitate și fiabilitate deosebite.

Vă prezentăm câteva aspecte principale de care trebuie să țineți cont când alegeți preșuri auto pentru autoturismul Dvs.

Alegerea covorașelor auto, după formă

Covorașele originale sunt acele covorașe auto personalizate ce se găsesc la reprezentanța auto de care aparține modelul mașinii Dvs. (ex. covorase originale Mercedes sau covorasele Volkswagen, ori covorase interior logan originale de la Reprezentanța Dacia) și evident sunt produse de cea mai înaltă calitate. Fie că sunt din cauciuc sau din mocheta, covorașele originale au în general logo-ul producătorului (reprezentanța fiind singura care poate folosi legal aceste însemne).

Covorasele auto dedicate sunt covorașele ce copiază perfect forma și caroseria mașinii dvs. în cea mai mare parte. La fel ca și cele originale acestea pot fi covorașe auto mochetă, covorașe cauciuc sau diferite aliaje mai dure sau mai moi. Multe din ele se potrivesc pe mai multe modele de mașini, la care sunt utilizate aceleași modele de șasiu (ex. PRESURI PASSAT B7, COVORASE PASSAT B6, CC, ALLTRACK, TIGUAN SI VOLKSWAGEN JETTA).

Covorașele universale au forme generale, fiind potrivite pe majoritatea modelelor de mașini. Acestea se găsesc, în general în marile supermarketuri (ex. covorașe auto universale Kaufland), care oferă o gamă variată de produse auto.

Categorii de covorașe pentru mașină – în funcție de materialul din care sunt confecționate

Există două mari tipuri de produse: covorașe cauciuc și covorașe auto mochetă.

Covorașele din cauciuc pot fi de mai multe tipuri, precum cele ce urmează:

 1. Covorașele cu bordură (covorașe auto tăviță ) de diferite înălțimi:
 • covorașe cu bordură minimă spre inexistentă,
 • covorașe mediii cu bordură peste 2 cm,
 • covorașe cu bordură mare, de peste 4 cm înălțime.

       Preșurile auto tăviță sunt ușor de curățat sub jetul de apă, foarte practice și se usucă foarte repede.

 1. Unele seturi pentru autovehicule pot sau nu să aibă la covorașul de la scaunul șoferului, o extensie specială repaus picior, după caz, și în funcție de model.
 1. Alte seturi de covorașe au protecție pentru zona dintre cele două scaune din spate (de ex. COVORASE AUTO PENTRU BMW X5 E53 2000-2006)
 1. Un alt model de covorașe speciale, este COVORASE AUTO PENTRU VOLKSWAGEN SHARAN I , FORD GALAXY I SI SEAT ALHAMBRA I CU 5 LOCURI. La acestea, covorașele sunt legate.
 1. De asemenea, pentru cele care nu au această opțiune, există covor cauciuc tunel median spate, care se îmbină perfect și rezolvă problema. Un exemplu este COVORAS UNIVERSAL NEGRU TUNEL SPATE.

Toate aceste seturi pot fi prevăzute sau nu cu un sistem de prindere în podea în funcție de modelul mașinii; unele dintre autovehicule au din fabrică sistem de prindere în podea, altele nu dispun de această opțiune.

Covorașele din mocheta sunt modele elegante, un pic mai pretențioase ca și întreținere. Se usucă mai greu atunci când sunt spălate. Ca modalitate de fixare, unele pot avea si sistem de prindere in podea, în funcție de tipul mașinii.

Aceste covorase auto mocheta au în general pe verso un material pentru a se fixa mai bine și un contur cusut pentru un plus de eleganță și rafinament.

Cum alegem covorașele auto în funcție de culoare

Atât covorașele din cauciuc, cât și cele din mochetă sunt covorașe disponibile în mare parte pe negru, crem și restrâns pe gri. Cei care preferă unele modele mai rafinate, le aleg pe cele crem, pentru un automobil de lux, iar dacă doresc modele mai practice, aleg covorașele auto negre.

Dacă posedă o mașină din gama de lux, cu scaune din piele și confort maxim la interior, ei vor alege covorașe auto de lux pentru a fi asortate cu design-ul general.

Bugetul – punctul cheie în selecția produsului

Nu în ultimul rând, bugetul este un alt factor care contează în alegerea unor covorașe auto.

Dispunem de informații privind prețurile pentru produse auto. Conform datelor din piata covoraselor auto astăzi, în aprilie 2020, bugetul pentru un set de covorașe auto ar fi :

 • pentru un set de covorașe originale aproximație 400-500 RON,
 • pentru un set de covorașe dedicate premium aproximație 150-300 RON,
 • pentru covorașele universale se vând sub 100 RON. Acestea se găsesc cel mai mult în marile supermarket-uri ,
 • pentru un set de covorase din mocheta aproximativ 150-200 RON.

Interiorauto.ro – “Din pasiune pentru masina ta “

Consultanță GRATUITĂ! Scopul nostru mai presus de a vinde este să ne asigurăm că este produsul potrivit pe nevoia dvs. Pe site sau pe pagina de Facebook puteți vedea părerile și mărturiile clienților care deja ne-au ales ca furnizori ai lor.