HYUNDAI KONA, performanță și confort

on
Categories: Informatii utile

Tehnic, de la A la Z

Și pentru că povesteam despre Hyundai Kona, vrem să iți prezentăm câteva date tehnice ale acestui automobil elegant.

Instrumentar de bord

Dispui de un ecran LCD de 4,2″ care îți oferă informații despre modul de conducere, sistemele de siguranță activă, consum de combustibil, instrucțiuni de navigație sau temperatura din exterior. Performanță și confort, cum spuneam, ceea ce te ajută să conduci eficient.

Motorizare

Motorul de 1.0 l, T – GDi, Kappa aduce o putere de 120 CP, la un cuplu maxim de 172 Nm. Consumul de benzină este de  6.5 – 6.7 (litri/ 100 km) în mediul urban, cu emisii CO2  de 148 – 153 CO2 (g/km). In extraurban, aceste valori sunt de 4.9 – 5.0 (litri/ 100 km), respectiv 111 – 115 CO2 (g/km).

Kona are 3 variante de motorizare, celelalte două față de cel menționat fiind: 1.6 l, T – GDi, Gamma – benzină , sau 1.6 l, CRDi – pentru varianta diesel. Aceasta din urma atinge puterea de 136 CP la un cuplu de 320 Nm. Automobilul cu motor CRDi are un consum mediu de 4.6 – 4.9 (litri/ 100 km) / 119 – 127 CO2 (g/km).

Design performant

Hyundai Kona are o lungime de 4165 mm, lățime de 1.800 mm, iar înălțimea mașinii este de 1565 mm.  Designul este elegant, liniile creând un aspect aerodinamic ce ajută conducătorul auto să ajungă la o viteză maximă de până la 260 km/h.

Kona dispune de un sistem de monitorizare a unghiului mort (BCW), prin care utilizând tehnologia radar, monitorizează zonele laterale spate ale mașinii și, în cazul în care la o încercare de schimbare a benzii este detectat un alt autovehicul, un semnal de alertă este afișat în retrovizoarele exterioare. Asemenea, tot prin tehnologia radar sistemul RCCW detectează vehiculele aflate în trafic în spate, atunci când mașina este manevrată pentru ieșirea din spatii de parcare cu vizibilitate redusa, avertizând conducătorul auto prin semnale sonore si vizuale.

Covorașe auto de calitate premium

Automobilul Kona este dotat cu covorașe auto dedicate, modele de calitate care copiază perfect decupajele interiorului mașinii. Acestea dispun de un sistem anti-derapant, fixându-se foarte bine pe suprafața podelei. Setul conține 4 piese + 4 butoni de fixare în podea.

Setul de covorase auto poate fi achiziționat de aici, covorase premium pe negru pentru Hyundai Kona.