Skoda Octavia – istoric și performante

on
Categories: Informatii utile

Dacă ne referim la a treia generație de ŠKODA Octavia, putem menționa că acesta este primul model al producătorului auto ceh cu noua platformă modulară a grupului Volkswagen. Pentru modelul SKODA OCTAVIA III LIMOUSINE 02/2013M KOMBI 05/2013, OCTAVIA SCOUT 10/2014, interiorauto.ro oferă COVORASE INTERIOR AUTO CAUCIUC 4 PIESE NEGRE, la o calitate excepțională.

Istoric

Compania s-a înființat la 27 iunie 1925, când concernul Škoda – pronunțat [școda] -, a cumpărat producătorul de automobile Laurin & Klement în Mladá Boleslav. Václav Laurin a rămas atunci director tehnic. După 1945 a urmat retragerea de la Škoda Pilsen, numele firmei rămânând neschimbat. De la 16 aprilie 1991 Škoda aparține concernului Volkswagen.

Autoturismul ŠKODA Octavia este un automobil modern, cu design nou, cu linii elegante si aspect modern. Interiorul mașinii este spațios, beneficiind de confort sporit. Sistemul de sunet Canton asigură o claritate absolută a sunetului muzicii sau a vocii. Are 10 difuzoare, inclusiv un centre-speaker și un subwoofer în portbagaj.

Toamna – cu surprizele ei

Ca o surpriză oferita de ŠKODA, sub scaunul pasagerului din față se află o cutie pentru umbrelă, de aceea orice vreme ploioasă te găsește pregătit atât cu automobilul pus la punct, cât și cu accesoriile absolut necesare pe vreme ploioasă: covorașele auto stil tăviță. Întâmpină ploaia cu un zâmbet, având la îndeamnă tot ce ai nevoie.

Dintre specificațiile tehnice ale Skoda Octavia III Combi 2.0 TDI 2013 – 2017 menționăm viteza maximă de 213 km/h pe care o poate atinge automobilul cu motor pe motorină de 2 litri, cu o putere de 150 CP.

Consumul de combustibil – urban este de 5.4 l/100 km, cel extra-urban 4.1 l/100 km, pe când cel mixt este situat la cca. 4.5 l/100 km. Emisiile CO2 sunt 119 g/km, la standardul ecologic Euro 5 J.

Portbagaj auto

ŠKODA Octavia III are cel mai mare portbagaj, cu o capacitate de 590 de litri. Tăvița portbagaj poate fi un accesoriu la fel de util în orice mașină.

Octavia este o mașină Simply Clever, la volanul căreia oricine se simte excelent. Este recomandat să dotați autoturismul cu covorașe auto perfecte pentru acest model, un set complet poate fi achiziționat de aici.

Covorașele auto personalizate pentru Octavia III vă ajută să mențineți curățenia în autoturism, sunt foarte ușor de curățat, sunt confecționate din cauciuc de calitate superioara.