Un autoturism compact: Peugeot 207

on
Categories: Informatii utile

Introducere

Peugeot 207 este un autoturism mic și practic, care are 5 scaune și 3 / 5 uși, în funcție de varianta aleasă.  Motorul de  1360 cmc, cu 16V (90 HP),  pe benzină, asigură un consum mixt de 6.4 l/100 km sau urban de 8.5 l/100 km.  Pe când în extra-urban, consumul acestuia scade la 5.2 l/100 km.  Aceste valori sunt medii stabilite pentru un condus standard, de aceea fiecare conducător auto în funcție de stilul acestuia de șofat, poate stabili valorile proprii ale consumului.

Viteza maximă este de 180 km/h, deși în oraș, unde circulăm uneori și bară la bară această viteză este doar un vis.  O putere de 90 CP este tocmai potrivită pentru o mașină mică ca acest Peugeot 207. Un autoturism de oraș pe care îl folosesc mulți dintre șoferii din România dat fiind că este practic.

Portbagaj

Volumul minim al portbagajului este de 270 l, dar dacă este nevoie acesta poate crește până la 923 l,  care pentru autoturismul Hatchback cu masă maximă autorizată de 1,64 tone, este o dimensiune practică.

Coeficientul aerodinamic este un parametru care reprezintă rezistența cu care se opune aerul la deplasarea unui automobil. Cu cât coeficientul aerodinamic este mai mic cu atât rezistența aerului la deplasarea automobilului este mai mică. La Peugeot 207, valoarea coeficientului aerodinamic este de 0,30.

Confort

Autoturismul cu tracțiune față, standard, care are 5 viteze și cutie manuală îl conduci cu mare plăcere întrucât are dimensiuni mici, strecurându-se cu ușurință în traficul orașului.  O lungime de 4 m și cca 1,7 m lățime, acestea sunt datele tehnice ale caroseriei, iar înălțimea de 1,47 m oferă un confort plăcut la interior.

Iar pentru ca povesteam despre confortul interior al automobilului, vă recomandam Covorașele interior auto cauciuc 4 piese negre PEUGEOT 207 02.06- liftback, pe care le puteți achiziționa de pe site, de aici.

Sunt covorașe stil tăviță pentru a retine murdăria lichidă, acest model din cauciuc rezista in timp si nu emana miros neplăcut la temperaturi normale. Sunt ușor de curățat chiar și sub jetul de apă rece.