Vehiculele Renault – în istoria automobilismului prin motorizări si design excepțional

on
Categories: Informatii utile

Covorașe dedicate pentru un brand cu renume în istoria automobilismului

Încă din perioada antebelică, dar și după aceea, mașinile Renault au fost apreciate pentru calitatea și design-ul lor, precum și motorizările variate.

Producător francez de autovehicule, Renault este cunoscut pentru designul revoluționar al mașinilor și pentru motoarele folosite în competițiile sportive. In orice competiție automobilistică există cel puțin un Renault de o generație mai nouă, dar și cele mai vechi, care beneficiază de un renume bine-cunoscut în domeniul raliurilor de toate tipurile.

Fie că este vorba de drift sau raliu, autovehiculele Renault sunt pregătite pentru a ridica la maxim adrenalina de concurs tuturor celor ce le pilotează.

”Foarte performante” este calificativul de care se bucură cea mai premiată mașină la sporturile cu motor, încă din 1906, când modelul AK 90 CV (creat de corporația Renault) câștiga primul Grand Prix.

Tehnologie și siguranță

Și pentru că nu toți avem șansa de a pilota o mașină pregătită pentru competiție, vom povesti despre Renault Clio III, un autoturism de clasă mică cu care te simți în siguranță atât în oraș cât și in alte tipuri de călătorii, mai mult sau mai puțin aventuroase.

Mașina Anului în Europa în anul 2006, a treia generație de Renault Clio a obținut 5 stele din 5 la testele de siguranță EuroNCAP. De asemenea s-a bucurat și de un mare succes comercial, mai ales datorită numeroaselor progrese tehnologice (inclusiv cele ce privesc siguranța pasagerilor și a pietonilor).

Date tehnice la analiză

Renault Clio III este un hatchback cu 5 uși ce poate atinge o viteză maximă de 190 km/h, cu ajutorul motorului pe benzină de 1598 cm3, cu o putere de 110 CP.

Mașina are o masă maximă autorizată de 1640 kg, cu un consumul de combustibil urban de 8.8 l/100 km, pe când cel extra-urban este de 5.4 l/100 km. Consumul de combustibil mixt atinge valoarea de 6.6 l/100 km.

Rezervorul are un volumul de 50 l, iar automobilul poate accelera de la 0 la 100 km într-o durată de 10.2 sec. Autoturismul cu tracțiune față dispune de o cutie manuală cu 5 viteze. Conducătorul auto se simte bine la volanul unui Clio, fiind o mașină potrivită atât pentru familii mici, dar și pentru călătorii zilnice.

Interiorul lui Clio

Mașina are 5 locuri, pentru ca atât conducătorul auto, cât și pasagerii din Clio să se simtă bine pe scaunele dimensionate pentru acest spațiu. Volumul minim al portbagajului este de 255 l, dar prin plierea scaunelor din spate, se obține un volum maxim de 1035 l.

Folosind COVORASE AUTO PENTRU RENAULT CAPTUR , CLIO III/IV SI CLIO GRANDTOUR curățenia din interiorul mașinii se va face mai ușor. Setul de covorașe dedicate Clio III/IV 2005 – face parte din Gama Premium, este prevazut cu un sistem anti-derapant astfel încât se fixează foarte bine pe suprafața podelei și conține 4 piese cu posibilitate de prindere în podea (butoni de fixare).